Friday, 23 December 2011

| Kekasih |

"HARAM seseorang lelaki mengambil wanita sebagai kekasihnya jika NIAT bukan untuk mengahwininya"

-Ustaz Azhar Idrus(Original)


Thursday, 22 December 2011

- PMR -

This morning i went to my old school

SMK Dato' Abdul Rahman Yaacob Bota, Perak.

Adk aku yg no.3 amek result PMR kn.

Well, since aku ada kt dewan waktu Cikgu mengumumkan result diorg.
mcm² perasaan aku tgk tergambar pd riak wajah diorg.
yg menanges gembira, sedih.

Bnda yg paling wt aku tertarik pd 1pasangan kembar.
Her older sis has awarded the best student for PMR but she's not.
she's crying on her sis shoulder.
that was sad scene.
Actually her sis got 9A's n she got 7A's.. not bad right?
Maybe she wanna be like her sis ..
Congrate for the twin! ^_^

Hmm?.. adk aku pulak.
she got 4A's n 4B's je
Syukur Alhamdulillah, Aminn..

** aku xsmpt nk snap apa² pic pn. kalau nk tgk kt dlm paper sinar ade kot. huhu.

Tuesday, 13 December 2011

| Penyakit Apa Ni |

Aku tatau apa yg jd kt aku sebenarnye.
Alergik? Da bese kene. Tp akan reda dan ilang dlm msa 2,3 ari 
Tp kali ni?? Da hampir seminggu xilang lg.
Mcm² cara da buat. Cek kt hosp siap kne inject lg.
Pn tetap sma jugak. 
Aku xmkn pn makanan yg gatal² sejak kne benda alah ni. 
Arini mak aku msk kerang, aku xmkn. Mkn mee segera je. 
Pg td pulak. Adk² aku mkn cucur.
Adk perempuan aku suap kt aku seketul. 
Pastu adk lelaki aku ckp 
"wei!! ada campur udang kepal tu!!"
Adk perempuan aku tadah tgn kt mulut aku suruh aku kuakan 
balik cucur yg aku da kunyah hancur tu.
Sanggup beb dia tadah gitu je dari mulut aku.
Bkn aku xley bgun pegi buang sndri. 
Tp sbb dia kata takot aku da kunyah dan telan jd dia tadah cpt² kt mulut aku
nk buangkan.
Takot alergik aku tmbh parah.
Wuaaa~ syg nya adk² aku kt aku kn. Muah muah 
Tp aku xpasti ni apa sbbnya..tgk la apa jd kt aku ni. Hmm
tgk la ni. 

ni lagi.

ni kt siku

ni lg 

kt tgn saje tu.
blum kire kt kaki, peha, bdn.
Naseb baek tmpt² sulit xjd gitu.
Sapa² rsa tau cara nk ubat alergik gatal² cmni tlong la post kt blog aku k. 
Terima kasih.

Monday, 5 December 2011

| Tan Sri P. Ramlee |

Korg sumer msti kenal dgn nama Beliau tu kn. ?
Cerita² dia sumer nye best kn ..
Mcm aku ni, walaupn da tgk byk kali citer beliau aku tetap gelak kaw² mcm icon ni gelak la aku gelak serius habaQ hg!
Contohnya mcm citer Laksamana Do Re Mi Part yg diorg wt² knai tok imam kt kdai mkn tu haa.. spiking perak ikot suka depa je xtahan aku part tu, msti aku gelak gak walaupn aku da tgk ulang ulang ulang ulang kali
Tp sedar x sedar korg perasan x ada antara citer² yg beliau wt mengenai dunia yg akan dtg.
Maksud aku, citer da lama dlu beliau wt menceritakan sesuatu yg akan terjadi skrg dan da ada yg terjadi pn.
Ok, cuba korg fikir kn .. antara citer yg aku mksd kn mcm kt bwh ni.

1 - Anakku Sazali


Terlalu manja kan anak sampai anak² jd mcm sazali tu kn. Dah ada yg jd pada masa skrg kn ?? Dpn mata aku pn dah ada yg jd..


2 - Antara Dua Darjat


Sebabkn terlalu mementingkan darjat, manusia boleh buat apa sja demi darjat di dunia.
Ada sesetengah org skrg yg mcm tu. Mengutamakan darjat dan harta.
X fikir ke darjat kite sumer sama je di sisi Allah melainkan darjat amalan² baik kita.


3 - Ahmad Albab


Bila miskin abai² kan, hina, kutuk. Tp bila da kaya baru la syg, puji.. Ni pn ada berlaku dpn mata aku jugak.


Banyak dah benda² mcm ni terjadi kn. Kite bley amek iktibar dgn citer² yg Allahyarham Tan Sri P. Ramlee da buat sblum ni. Cuba la tonton balik filem² beliau dan fikirkan lah.

Terima kasih.

Thursday, 17 November 2011

- Lelaki -

Lelaki mana yang datang kepada si wanita untuk tujuan bercinta kerana kecantikan dan bukannya untuk berkahwin, maka lelaki itu adalah fasiq. Berbeza jika lelaki itu berniat untuk melamarnya dan meminta izin dengan keluarga wanita tersebut, maka lelaki itu jauh lebih baik, beragama dan bermaruah

Thursday, 3 November 2011

| Perempuan Lawa Vs Tak Lawa |

Kalau perempuan lawa pendiam
Lelaki akan cakap : wow! ciri² isteri idaman
Kalau perempuan xlawa pendiam
Lelaki akan cakap : eh, xreti berkomunikasi betul..

Kalau perempuan lawa berbuat jahat
Lelaki akan kata : Mesti ada krisis dalaman ni..kesian
Kalau perempuan xlawa berbuat jahat
Lelaki akan cakap : dah la xlawa, perangai pulak huduh..

Kalau perempuan lawa menolong lelaki yg diganggu
Lelaki akan cakap : heroin sejati!.
Kalau perempuan xlawa menolong lelaki yg diganggu
Lelaki akan kata : taktik nak ngorat la tu

Kalau perempuan lawa dapat lelaki hensem
Lelaki akan kata : ok la tu 
Kalau perempuan xlawa dpt lelaki hensem 
Lelaki akan kata : kesian, mesti kne bomoh lelaki tu

Kalau perempuan lawa bawa BMW
Lelaki akan cakap : entah Dato' mana bela nih
Kalau perempuan xlawa bawa BMW 
Lelaki akan cakap : mesti anak org kaya nih

Kalau perempuan lawa tamau bergambar 
Lelaki akan cakap : Mesti takot kalau² gambarnya 
tersebar 
Kalau perempuan xlawa tamau bergambar 
Lelaki akan kata : sedar pun diri

Kalau perempuan lawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata : 'caring' sungguh 
Kalau perempuan xlawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata : nak tunjuk 'caring' la tuh

Kalau perempuan lawa bersedih hati 
Lelaki akan kata : 'dont worry.. i will make u happy
forever'
Kalau perempuan xlawa berseih hati 
Lelaki akan kata : sikit² nak nangis! mengada²

Kalau perempuan lawa main miss call 
Lelaki akan kata : xpe
Kalau perempuan xlawa main miss call
Lelaki akan kata : ko ni xde keje laen ke?sebok 
ni tau..

Kalau perempuan lawa hantar² email
Lelaki akan kata : sukanyaaa
Kalau perempuan xlawa hantar² email
Lelaki akan kata : Balik² email dia.. Boring!


Monday, 31 October 2011

| Kecemasan |

Tarikh : 30 Oktober 2011
Hari : Ahad

Arineh ada kes kecemasan opah aku saketttttttttttt tbe² satu badan dia tarik abes 1badan dia keras .. sampai kua buih² dari mulut dia
dgn pantas pakcik aku jd 'driver ambulance' adk pmpuan aku tlong pegang opah aku kt dlm 'ambulance' pakcik aku
adk aku kata xberani dia nk pandang dpn laju bebeno
abg sdra aku pulak kata cmni "perghhhhhhhhhh! pakcik bwk 'ambulance' mmg terbaek lah! follow kete dpn sampai xnmpk no plat kete org dpn dah! entah bpe inci je jarak "

ni la 'ambulance' pakcik aku yg bwk opah aku smlm


ni org² yg menunggu semasa opah aku kt wad kecemasan


ni pulak org² yg menunggu semasa opah aku da di hantar ke wad

yg sembang² yg mkn² yg maen dgn penimbang berat pn ada dok dlm wad tah bpe org tah, da mcm hosp sndri je

yg mkn² pulak nye cuma byk ni je .

bubur anak lebah. korg tau ke ..

makanan cket, org ramai. Tetap kna kongsi beb

budak yg pkai bju ungu tu lah tukang suapkan adk bongsu aku.. tu deret kerusi dpn tu sumer ikot turn dia suap aku dpt la rasa 2suap

Tarikh tu peristiwa pahit dan manis bg aku.

Friday, 28 October 2011

| Kerja |

Tarikh : 28 October 2011
Tempat : Polyclinic Hosp Ipoh.

Bulan ni aku attach kt Electrical Department utk praktikal aku..
Mcm bese la aku ikot diorg wt keje kn.
Lpas Jumaat td aku ikot p wt keje kt poliklinik.
Tuka ekzos fan
Tmpt aku kne keje tu kt cni


caya takkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

ada satu apek ni nk masuk toilet.
sampai dpn pintu toilet tgk ada aku kt dlm toilet
nk tergolek aku gelak tgk muka dia
banyak kali dia tgk signboard kt pintu tu
kot dia rsa dia slh masuk toilet
sawan aku kt dlm toilet tu gelak²
jibeng btul la

Friday, 16 September 2011

_Alat Pemain Piring Hitam | Ala² Set Playing Cd Lagu La_

video
Sori Vid Senget  tp Bley Pakai lg Tau ______________________ :D
Dgr tu


17 September 2011, 14.38 p.m

_Mini Muzium_

Tarikh : 17 Sept 2011, 12.34 p.m
Location : Rahsia

Arineh ayah ajak pegi lawat moyang..
Sambil lawat sambil la beraya ..
Yg paling best dpt masuk mini muzium!
Seronok abes lah~!
Tgk La Pic² ni..

Ni iron² dgn periuk belanga:

Telefon Lama | Bley Pkai lg Beb! da Try td

Pinggan | Mangkuk Yg lama .

Tv Lama | Gmbr² Lama.

Radio Lama | Camera Lama

Tepak Sirih | Yg org Dlu Pkai utk masuk Minang

Koleksi² Barang Lama

Gergaji -

Ni Kire Blender la

SYOK HABIS !